Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A BKV nem vesz át többet a teszten megbukott formaruhákból

2016.01.21

Az új ruhák ráadásul alig szellőznek, sőt, viselésükkor az elektromos kisülés veszélye is fennáll.

A BKV hétfő óta nem vesz át a szállítótól több formaruhát, miután azok megbuktak egy független anyag- és minőségvizsgálati teszten. Az Origo úgy tudja: erről hétfő délelőtt döntött a közlekedési cég munkáltatói és munkavállalói oldalát is tömörítő munkaruha állandó bizottság. 

A testület a reprezentatív szakszervezetek javaslatára arról is döntött, hogy további intézkedésig nem kötelező hordaniuk a kifogásolt formaruhákat azoknak a dolgozóknak, akik már átvették a ruhacsomagjukat. 

A 1,58 milliárd forintért megrendelt, egyedi gyártású női és férfi felsőruházati termékeket az állami tulajdonú, részben megváltozott munkaképességű dolgozókat foglalkoztató – Kézmű Nonprofit Kft. szállítja a BKV-nak. 

A ruhákra sok dolgozó panaszkodott, ezért októberben a BKV egyik érdekképviselete, a Közlekedési Alkalmazottak Polgári Szakszervezete kért független szakértői vizsgálatot. 

Kiderült, hogy a ruhák anyaga nem felel meg a címkéjükön feltüntetettnek, alig szellőznek, ráadásul műszálas anyaguk miatt hajlamosak az elektromos kisülésre is. 

A BKV az Origo kérdésére azt közölte, hogy a formaruhákra vonatkozó ÉMI-TÜV szakértői vélemény alapján a BKV belső vizsgálatot kezdeményezett, amely még tart.

forrás: www.hvg.hu